onsdag 27 juli 2011

Lite blandat

Efter en vecka med sjukt mycket jobb ska det blir "normal-mycket" jobb igen. Jag sommarvikarierar hos OTW som producerar spelsidorna i Expressen och i och med att det blev en "Extra V75"-omgång igår på Jägersro, så ökade också arbetsbelastningen. Puh! Jag är enbart tacksam för att ha en "drömjobb", men senaste veckan har det varit väldigt mycket startlistor och telefonintervjuer...


Det är svårt att ta in det som hänt i Norge. I ett sånt läge känns travsporten väldigt liten. Det känns skrämmande att det händer så nära. Skulle nått liknande kunna hända i Sverige? Ja, det var ju oerhört nära att det inträffade i julrushen i Stockholm. Det var enbart TUR att bara attentatsmannen strök med den gången. Norge ställde in travtävlingarna under både lördagen och söndagen.

Läste i Travronden att Björn Ekmark var kritisk till att Axevalla körde på i full feststämning som om inget hade hänt i vårt grannland. Rätt eller fel? Jag vet inte vad jag tycker...

Angående Axevalla, så gjorde det ont i själen att se sin uppfödning. Vår uppfödning Youpie som skänkt oss så mycket glädje genom åren. En kille som ALLTID gör och gjort sitt bästa. Tapprare häst får man leta långt efter. Det är svårt att förstå varför han skulle utsättas för denna vansinneskörning som kan liknas vid ett "chicken-race" mellan två av trav-Sveriges största profiler. Vad hade han gjort för att förtjäna detta? Det är fullständigt respektlöst av kuskarna att bete sig på detta sätt. De glömmer bort djuren och hästägarna som är deras kunder. De skiter i spelarna och det står även uppfödare bakom dessa hästar som är förtvivlade över deras agerande. Svensk Travsport bygger på ett antal byggstenar och det två viktigaste är "Djurskyddet" och "Spelsäkerheten". Hur de båda kan undkomma någon form av böter eller avstängning är märkligt i mina ögon. "Ej kört för bästa möjliga placering" eller någon form av drivningsförseelse. Det gör ont att se en trött häst drivas upploppet ner.

Ännu ondare gör det att läsa om att de som tycker att det är "uppfriskande"... Har de någon aning om vad de pratar om?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article13369450.ab


Körning i loppen är en sak, det här är något helt annat... Var det ett sätt att sätta respekt i varandra inför Stochampionatet?


Tamla Celeber visade att hon är kullens Drottning. Vilken makalös häst! Det är bara att lyfta på hatten för kretsen kring hästen med de Celebra uppfödarna i spetsen. Visst är det så att det är de som lagt grunden? :-) GRATTIS!


Hugo Åbergs igår gick något oväntat till Lavec Kronos. Han behöver inte skämmas för sin seger, utan han gjorde det fantastiskt. En snygg styrning av Erik Adielsson! Måste också hylla Brioni och Joakim Lövgren som också gjorde det mesta rätt i loppet. Det var svårt för Jocke att räkna att värsta hotet satt i rygg på honom...


Åbergskvällen igår var som vanligt en sportslig höjdpunkt. Vilka fantastiska lopp och prestationer... Jag skulle vilja lista samtliga vinnare, men jag hoppas att ni själva följde tävlingarna på ett eller annat sätt igår. Om inte...så gick ni miste om något.

Kolgjini Sales har jag inte hunnit studera så mycket, men av de kommentarer som jag läst var det mörka siffror även där. Några höga bud, men väldigt många återrop. Nu har jag ingen aning om vilken nivå återropen låg på, men visst är det oroväckande inför Kriterieauktionen.

1 kommentar:

  1. Trav går givetvis ut på att tävla, men inte till vilket pris som helst. Hästarna får inte missbrukas, och som djurvän upprörs jag av detta idiotinfall. Gränsfall till djurplågeri. Åke och Örjan bör kunna straffas i efterhand för att ha skadat sportens anseende.

    Wiretowire

    SvaraRadera