lördag 16 juli 2011

Notiser

** Se och hör Tim Tetrick referera ett lopp på Meadowlands.
http://www.youtube.com/watch?v=HCRmmGFhECY&feature=player_embedded
När får vi höra Åke Svanstedt, Björn Goop och Erik Adielsson referera lopp? Kanske Kari Lähdekorpi skulle passa som referent?

** "I sista steget" i Travronden i tisdags var briljant läsning. Skönt att någon vågade kommentera detta, även om det var en "anonym kommentar". Blir Ronden bojkottade nu?
Jag räknade ut att bestraffningarna skulle ha minskat med 25% om de tagit bort fotocellerna i starten på Visby den aktuella dagen.

** "Breddsporten behöver få ett lyft". Den slutsatsen har Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist dragit. Bra! Tror att jag nämnt det tidigare... Hoppas orden blir till handling och att det inte redan är för sent.
https://www.travsport.se/artikel/?article=1.3889&cid=2.292


** "Stona tjänar allt mer"! Det är mycket positivt och det känns som ASVT och BAS budskap har nått fram till de flesta. Om alla banor hade samma ambitioner, så skulle siffrorna se ännu bättre ut. Tyvärr är det några banor som inte alls tagit till sig budskapet och släpar fortfarande efter. Kämpa på!
https://www.travsport.se/artikel/?article=1.3883&cid=2.292

** Wellino Bokos B-prov var negativt. Det var positivt! Stig H Johansson skrev ett öppet brev till Svensk Travsport och vill få till en förändring.
Läs brevet här.
Peter Forssberg, överveterinär på Svensk Travsport svarar via Trav365 att "Brevet är fullständigt fel".
Läs hans svar här.

** Donato Hanovers första kull är 2 år. De har börjat tävla med 2-åringarna i USA sedan ca två veckor tillbaka och hans första kull på 100 avkommor har börjat kanonbra. 19 avkommor har redan startat och 18 har vunnit lopp! (enligt, http://stars.ustrotting.com/crossesofgold.cfm?stallion_id=84) Dessutom har tolv av dessa vunnit på 2:00 (1.14,6) eller snabbare.

Som "lök på laxen", så har Donato Hanovers 2-åriga helsyster Dream On Hanover (Andover Hall - D.Train - Donerail) gjort två starter och vunnit båda. Hon ägs för övrigt av Karl-Erik Bender.

Noterar också att avlidne Here Comes Herbie har fått en bra start i år för sin 3-åringskull. 82% har startat och tjänat i snitt $12,413. Det är bara hans far Credit Winner som toppar detta snitt ($14,495). Just det...Here Comes Herbie är en halvbror till...Donato Hanover!

Trevlig helg på er allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar