torsdag 22 september 2011

Fernando Håleryd och földop

Tommy Karlstedt hade fint stammade 2-åringen Fernando Håleryd (e. Flirtin Man - Caphial) i träning till för en vecka sedan. Fredagen den 9 september körde Tommy premielopp med honom, men det gick inte så bra. Det var hästens tredje försök, och misslyckande. Shit happens, men det var lite tråkigare att Tommy tilldömdes tre veckors avstängning för "felaktigt bruk av körspö" efter loppet. Jag har inte sett loppet och vet inte vad som hände, men jag antar att det var allvarligt.

Denna förseelse fick i förlängningen ytterligare tråkiga konsekvenser för Tommy. Igår kväll kvalade han in Carl-Otto Göranssons fuxa Paranoia (e. Viking Kronos) till Svenskt Travoaks. När finalen går, så får Tommy stå vid sidan - på grund av avstängningen. Kan man förvänta sig att alla som sympatiserade med Jorma Kontio inför Svenskt Travderby kommer att sluta upp bakom Tommy nu och ge honom sitt stöd?

Jag tycker fortfarande att det är rätt att INTE ge dispens.

Jag återkommer med att presentera finalisterna till Kriteriet och Oaks. Fantastiskt roligt att så många vänner och bekanta lyckades med att kvala in sina hästar som ägare och/eller uppfödare. Jag vet att några i alla fall är läsare av bloggen, så här får ni alla ett GRATTIS!


Igår fick vi brev från Svensk Travsport. Nu är vårt lilla stoföl "Ebba" (Juliano Star - Staro Yours Truly) registrerat med ett "riktigt namn". På tävlingsbanorna kommer hon att trava fram som Divine Star.

Hur kom vi fram till Divine Star? Betydelsen är "Gudomlig Stjärna" och efter som hästar blir vad de heter, så känns det helt rätt. Det finns fler poänger med namnet. "Star" är dels för hennes stora tecken i pannan och även från fadern Juliano STAR. Dessutom så föddes hon samma dag som Staro Divine (e. Juliano Star) dundrade runt Kalmarovalen på nytt banrekord 1.10,4a. De är båda ston efter Juliano Star och de har båda Supergill-blod via morfar, så vi vände lite på Staro Divine och fick Divine Star...


Tyckte också om vårt andrahandsalternativ "Cat Deeley". Jag tror referenterna hade gillat detta. Ett tacksamt namn att "dra på" stavelserna. För er som inte är insatta är Cat Deeley programledare för "So You Think You Can Dance". (Ett av Jennys favoritprogram.) Likheterna med "Ebba" är ett fördelaktigt utseende och långa ben. Hon har en skön dialekt också.
Bild på Cat Deeley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar