onsdag 15 februari 2012

Jorma m.m.

Såhär skrev jag på bloggen i samband med att ett antal hästar i Nisse Enqvists stall testats positivt för doping med anabola steorider.
  • Trav365:s intervju med Jorma Kontio

Finns här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article13052454.ab

Enligt uppgift är den gjord på finska och Kontio hade förstått alla frågor. Jag ställer mig mycket tveksam till det senare...som vanligt med Trav365, alltså. Vad sägs om följande?
Kommer du fortsätta köra hans hästar?
– Självklart, jag har inget med saken att göra, säger Jorma Kontio.
Ett konstigt svar, tycker jag. Om vi tar bort "hans" och ändrar frågan till "Kommer du att fortsätta köra hästar?", så känns svaret mer normalt. Men enligt Trav365, så var Jorma Kontio "chockad" och är man det så är det nog lätt att missförstå frågor.
Med facit i hand, så verkar det som att Jorma hade förstått frågan. Han lever i alla fall som han svarade.
AI skrev: "Ser man på. Finfina tips. Det lönar sig att kommentera. /AI"
Mäh! Du ville ju inte att jag skulle skriva om "tips". *jättesmile*


ASVT har tagit fram en lista på "Vinstrikaste uppfödare per bana". Det var meningen att den skulle in i medlemstidningen "Travhästen", men den fick inte plats. Därför finns den nu på webben. Klicka här!
(Reservation ev. fel eftersom den är manuellt framtagen.)

Jag gjorde en intervju med Johan Hellander på Menhammar med anledning av att de blev "Årets Uppfödare". Den publiceras i klippt version i nästa nummer av "Travhästen". Full versionen finns här!

1 kommentar:

  1. Är det inte bra mycket konstigare att Jorma Kontio och Erik Adielsson kör hästar åt Kurt Wijkström? Han är väl trots allt en betydligt större fuskare än Enqvist i travsammanhang, oavsett om Enqvist fälls eller inte?

    Och vore det inte på sin plats att exempelvis Tränarförbundet tog fram en lista över de hästägare och den stallpersonal som slagit sina fruar, knarkat, plågat djur eller av annan anledning, oförenlig med travsporten, figurerar i belastningsregistret? Eller i vart fall BORDE figurera i belastningsregistret, enligt både kvällspressen och Tränarförbundet. I denna krimlista kunde då anges vilka tränarrörelser dessa moraliskt förkastliga ägare eller skötare har samröre med. Eller i vart fall MISSTÄNKS ha samröre med, av både kvällspressen och Tränarförbundet.

    För utan en sådan lista är det hart när omöjligt för landets hyrkuskar att hålla reda på alla hästar som bör bojkottas av någon slags kusk-moraliska skäl, när travsällskapen som glatt bjudit in hästarna att vara med och tävla, ringer runt och vill ha kusk på dem.

    SvaraRadera