söndag 4 april 2010

Fina intryck och viktiga uttryck

Då är påsken snart över. Det har blivit en del fina intryck från påskhelgen. Av de lopp som jag sett är det Nu Pagadi och Micro Mesh som fastnat hårdast på näthinnan. (Hmm..."näthinnan" är det lopp man sett på nätet?) Bästa "liveintrycket" var Chuck Liddell. Förhoppningsvis är det dags att Umåker får en hemmaseger när de kör V75. Senaste hemmasegern på V75 kom 1998 med Björknäs King och Janne Norberg. Chuck Liddell har i alla fall kapacitet för att vinna V75.

Tråkigare intryck var det att se olyckan i Norge (Klosterskogen) där bl.a. Björn Goop, Lutfi Kolgjini och Bo Westergård blev drabbade. Det kunde gått betydligt värre... Se olyckan på YouTube
Steen Juul dömdes som vållande och fick 50.000 nok (drygt 60.000 sek) och tre veckors avstängning. Sällan man sett så hårt straff...

Greppar den röda tråden om bestraffningar och svingar mig tillbaka till det jag skrev om Hanoi och Erik Adielsson. Signaturen "Håkan k" kommenterade inlägget och tyckte att antingen ska Erik dömas för omstarterna eller Hanoi tilldömas startförbud/kvallopp. Jag har försökt hitta någon paragraf där det står om bestraffningar för oregerlighet i reglementet. Det står att måldomaren har rätt att utdöma startförbud, men inte "skall" eller "bör". Jag tycker i alla fall att det vore fel att bestraffa Erik. Hanoi fick på ett sätt ett "straff" som blev struken. Visst är det irriterande för övriga ekipage som blir störda... Samtidigt, så döms det (generellt) inte böter för tappskor, punktering, "tekniskt fel" eller annat som fördröjer starterna. Min slutsats, det hade inte varit fel att döma Hanoi till kvallopp, men det var heller inte fel att göra som de gjorde nu heller. Nu var det ett "autolopp" som han hade problem med, men kvalen har "voltstart".

Hur många travtränare ser sig som företagare? Inser ser de att det är dem själva och ingen annan som är företagets ansikte utåt? Det finns många goda exempel på tränare som har förstått detta och gör ett utmärkt jobb med sina befintliga kunder, samt jobbar aktivt med potentiella kunder. Förutom att de är sitt eget företags ansikte, så är de även sporten och hemmabanans ansikte! Emma Fällman har skrivit ett bra inlägg i hennes blogg på travelit.se.
Läs inlägget

Det blev lite förvirrat med kuskändringar i lopp 5 på Dannero. Micke Melander var uppsatt på amatörtränade Last Word Said, men "sista ordet var inte sagt". Eftersom han hade sin egentränade C'Est Pas Vrai med i loppet, så "stämmer det inte" att han får köra Last Word Said. Därför byttes det kusk till Roger N Ohlsson och då var "sista ordet sagt" och loppet kunde köras. Vann loppet gjorde On The Ball och Stefan Edin.

Imorgon tisdag så kör vi en avelskväll här på Umåker! Alla är välkomna och det bjuds på fika. Först kommer jag att berätta lite om den nya avelsvärderingen, sedan är det fria diskussioner. Vi körde detta upplägg ifjol och tanken är att byta lite erfarenheter inför kommande avelssäsong. Det brukar bli en del diskussioner om hingstval...franskt eller amerikanskt. :-)
Som sagt alla som har möjlighet är välkomna, kl 18.30 i Big Spender-logen på Umåker!

1 kommentar:

  1. Hej
    Har oxå läst igenom reglementet och hittar inget heller som kunde "bestraffa" EA
    Lite snett kan jag tycka , vad gäller tappskor bl.a så borde man få nån liten bestraffning pga av bristfällig utrustning ex.
    Vad gäller tränarna som företagare så vet dom knappt vad ordet kundvård betyder med ett fåtal undantag. Och då pratat jag i våran räjong . Norra Sverige

    SvaraRadera