torsdag 29 april 2010

Nyheter

Klipper in lite nyheter.

Hans G Lindskog försvarar Christer Brandberg:
"Christer Brandberg är ekonomiskt oberoende, varför ska han göra något brottsligt? Att han skulle begått något kriminellt är fullständigt uteslutet."
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article7043747.ab

Mikael Å Lindroth får 14.000 kr i böter:
"Överdomstolen konstaterar att utredningen inte har kunnat visa hur hästen fått i sig preparatet, men att tränaren har lämnat hästen utan tillsyn i 45 minuter."
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article7043755.ab

Insändare på travronden.se från Roger Persson, angående "kortisondoping":
"Kortisondoping - en skandal tillverkad av STC"
http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=39767

Svar från STC till Roger Persson:
"Vi vill passa på att förtydliga att karenstiden för den här typen av preparat dock inte har ändrats. Långtidsverkande kortisonpreparat avsedda för människor har även tidigare haft minst 28 dagars karenstid."
http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=39795

Jag tycker naturligtvis att det är bra att utvecklingen går framåt avseende att spåra otillåtna substanser. STC "klarar sig alltid" är dock mottot. Jag tycker att STC även har skyldigheter och ansvar. Om tidigare forskning visat att efter 28 dagar inte finns några effekter av kortisonpreparat i en behandlad häst. När man då utvecklar analysmetoderna, så måste man också FÖRST se över om karenstiderna behöver justeras för att vara anpassade till de nya analysmetoderna innan de tas i bruk. Nu är det uppenbart att ett flertal tränare får stå med skammen, fastän de följt gällande karenstider med råge. Vi som är insatta travet förstår, men förklara för de som inte är insatta i travets bubbla... I deras ögon är dessa tränare fuskare m.m. De kommer inte att bli rentvådda i deras värld, den stora världen utanför travet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar