lördag 1 maj 2010

Från promille till procent!

Det är väl en klatschig rubrik på första maj? Vårt valborgsfirande var trevligt och lugnt i goda vänners lag. God mat och barnen fick busa av sig. Men rubriken åsyftar något helt annat.

Jag måste skriva lite om Sanity. Ifjol gick 1000 delägare via RIX-allsvenskan in i Sanity hos Malin Löfgren. Hästen vann RIX-allsvenskan och inledde karriären lovande. För drygt 100 av delägarna som var med på Sanity var det en SJÄLVKLARHET att fortsätta som hästägare, de flesta av dessa hade aldrig ägt en häst tidigare. De backade upp Malin ekonomiskt, så att hon kunde köpa tillbaka Sanity på Breeders' Crown-auktionen. Jag minns Malins glädjetårar när hon insåg att Sanity skulle få stanna i henne stall. Fortsättningen på sagan om Santity har under året fortsatt att skriva nya kapitel. Tre starter i år har givit tre segrar! Näst senast i ett 100.000 krs-lopp och igår kväll vann Sanity på ett synnerligen imponerande sätt mot meriterat motstånd via dödens på Bergsåker. 80.000 kr in, men på sättet han vann skvallrade om att det lär bli drabbningar mot kulltopparna under året. Känns som djungel-travordspråket "Rätt upp i Guld!" passar bra här.

Här har vi ett gäng hästägare som började med en promille för drygt ett år sedan och utökade hästägande med nästan 1000% till en knapp procent. Efter Sanitys framfart, så lär det inte vara otroligt att flera av dessa kommer att ta steget vidare till "Easy KB" och äga 1/20-del...eller kanske en helt egen häst. Dessa drygt 100 hästägare som är med på Sanity är också viktiga ambassadörer för hästägandet. De lär nog garanterat sprida goda historier om hur det är att vara hästägare och i deras vänkrets lär nog alla blivit upplysta om vilken fin häst som de är delägare i.

Stort grattis till travsporten och alla Sanitys delägare! Jag vill också skicka ett grattis till Bosse Eklöf som körde Sanity till seger, men som innan tävlingarna hunnit med att gifta sig med sin Christina.

För er som inte fick plats på Elitauktionen eller vill marknadsföra er unghäst på alternativt sätt, så finns det fortfarande möjlighet att vara med i Unghästkatalogen. Det är INTE en auktionskatalog, utan en katalog där man kan marknadsföra sina unghästar. Den skickas bl.a. till samtliga A-tränare, travbanor och ett stort antal intresserade potentiella kunder. Du kan även få den skickad (utan extra kostnad) till dina kunder. Du får ett färdigt underlag för din unghäst med bild och kommentarer att kunna visa upp för spekulanter. Det blir även ett antal reportage i katalogen för att ytterligare höja läsvärdet. Vi siktar på att katalogen ska vara klar inför elitloppet!
Läs mer på unghastkatalogen.se (sista anmälan var igår, men jag håller öppet några dagar till). Där kan du också anmäla din/dina unghästar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar