torsdag 27 maj 2010

Inför Elitauktionen, del 3

Här kommer mina TRE utlovade "toppar" på auktionen.

70 Mastix W.G.
(e.Love You - Beryll W.G. e.Super Arnie)
Först och främst är jag svag för korsningen Love You-Super Arnie som lämnat bl.a. Vanessa du Ling och Chuck Liddell. Modern Beryll W.G. inledde karriären i amatörregi (bra sådan) och hade hög segerprocent som unghäst. Mormor tävlade bra, men kanske inte har lämnat lika bra som förväntat om man ska vara petig.

74 Commission (e.Andover Hall - Casa Marina e.Tagliabue)
Mödernelinjen har tävlat framgångsrikt som unghästar. Modern Casa Marina tjänade drygt 2 miljoner och satte rekordet 11,2ak, dessutom har hon inlett bra i avel med att lämna två 11-travare som tjänat över 100.000 USD. Andover Hall behöver väl inte presenteras närmare?

94 Mercedes Broline (e.Pine Chip - Female Victory e.Giant Chill)
Modern minns jag som en snygg och lovande märr. Tävlade bra som unghäst och har startat riktigt vasst i aveln. Mormor var också snygg och riktigt bra som unghäst, samt en vass karriär i avelsboxen och utsedd till Elitsto. Lägg till att mormors mor är utsedd till Elitsto. Giant Chill som morfar och Tibur som mormors far...även till Maharajah.

Avslutar att nämna ett fölsto-projekt...
...45 Why Roses bör ha potential att bli ett riktigt intressant fölsto. Super Arnie har börjat bra som morfar och jag tror han kommer att vara en av de ledande morfädrarna (kan man säga så?) i många år framåt. Modern är helsyster till superfina Needles'n Pins och miljonärskan Just Passing By, plus halvsyster till ytterligare två miljonärer... Stammen har ganska gammalt blod, så det skulle vara spännande att ta Why Roses tidigt till avel och betäcka med en hingst som har "modernt blod".

Imorgon kommer "Elitloppsfältet ur ett härstamningsperspektiv"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar