torsdag 20 maj 2010

Diverse ämnen

Alla som är medlemmar i ASVT fick/får medlemstidningen Travhästen i brevlådan i dagarna. Där står det om ett "Förmånligt ATG Liveabonnemang" för medlemmarna. Tecknar man ett års abonnemang så kostar det 900 kr för medlemmar. (ord.pris 990 kr). Erbjudandet att teckna abonnemanget gäller till och med 10 juni. Läs mer här!

Dannero har haft lite "oflyt" i samarbetet med STC/ATG/Kanal75. Bert-Ola Månsson bloggar i ämnet. Läs hans blogg här. Det är några inlägg att läsa, inte bara det senaste. Han skriver bra och jag tycker att det alltid är läsvärda rader. Däremot lite oregelbunden frekvens. Nu har han i alla fall fått upp farten!

Ska avsluta med en "tjuvlyssning". Frun hörde detta resonemang i ett fikarum. Fingerade namn och kanske inte 100% exakta citat.

"Du, Pelle är väl i Eritrea över sommaren också?"
"Jo, det stämmer."
"Men du...han är ju fotbollsintresserad. Då åker han garanterat på Fotbolls-VM i Sydafrika när han är där!"
"Säkert! Hur långt kan det vara mellan Eritrea och Sydafrika?"
"Inte så långt, båda ligger ju i Afrika..."
De beslöt ändå att kolla på Google Maps...

Mellan huvudstäderna Asmara (Eritrea) och Kapstaden (Sydafrika) är det 9.686 km...dvs 968 mil! Enligt Google Maps tar resan 5 dagar och 11 timmar med bil...om du kör NON-STOP! Afrika är en rätt stor kontinent...inte precis en dagstripp mellan Eritrea och Sydafrika fick de erfara...

(Om det nu är någon som vill vara petig, så har Sydafrika tre huvudstäder, enligt Wikipedia. Kapstaden (legislativ), Pretoria (administrativ) och Bloemfontein (juridisk).)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar