torsdag 17 december 2009

100 millar och hingstval

Julklappen från ATG till sporten väntas bli 100 miljoner! Det känns behövligt och vi får väl stå med mössan i handen och tacka. Glöm nu inte att fördela dessa miljoner på ett vettigt sätt också... Kanske finns det utrymme att höja uppfödarpremierna också? Artikel i Ronden

Passar på att tipsa om en läsvärd blogg av Lars G Dahlgren i samma ämne. Inlägget är här

Att banorna ska rationalisera för att kunna frigöra medel till att höja prispengar och utveckla stallbacken har man ju hört talas om förut. Nu verkar ord bli till handling häruppe på Umåker i alla fall. Vad man säger att man kan är inget värt...Vad man visar att man kan är det enda som räknas. Nu ser det ljusare ut inför 2010 och det beror inte enbart på kommande HD-belysning! Nyomlagd bana och med en målsättning att bli landets mest kostnadseffektiva travbana.

Nu har vi bestämt hingst inför 2010. Återkommer med detta i nästa inlägg. Jag har ju inte presenterat vårt sto ännu. Här kommer en kort presentation.

Namn: Staro Yours Truly (f.2002)
Far: Supergill (elithingst)
Mor: Real Diamond, som tjänade ca 5,5 miljoner. Själv har hon lämnat bl.a. derbyfyran och miljonären Staro Cold Carat, Staro Blackstone och Starobrno.
Mormor: Sturgeon General, har lämnat en helbror till Real Diamond som tjänade 3 miljoner i början av 90-talet, samt en helsyster som varit framgångrik i aveln och lämnat bl.a. Great Success (09,1/3,2 miljoner), Pleasing Lady (11,6/1,4 miljoner) och Azur (11,2/1,0 miljoner).

Staro Yours Truly har en avkomma, Prototype Pellini (hingst f.08 e.Kadabra) hos Thomas Uhrberg. Lovande rapporter från stallet, än så länge. Hon är nu dräktig med Revenue, men det fölet kommer Stall Pellini att behålla. Avslöjar hingstvalet i nästa inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar