fredag 1 januari 2010

Första inlägget, första dagen

Nytt år med nya möjligheter framför oss! Det blir en mjukstart med bloggandet och jag bjuder på tre korta klipp från YouTube. Först, lite travsnack innan filmerna.

Jag läste sammanställningen i TravRonden över de vinstrikaste 12-åriga h/v och 10-åriga ston som gick i pension vid årsskiftet. De allra flesta av dessa varmbloden klarade sitt premielopp som 2-åringar och debuterade senast under första halvåret som 3-åringar. Starkt att kunna vara igång både tidigt och hålla "hela vägen" till pension. Jag tror att det är just för att de är igång tidigt som de håller länge.

De sju kallbloden som föddes 1994 och tjänade över en miljon tillhör en fantastisk kull! Dessa sju kallblod klarade samtliga av sitt premielopp och sex av dem vann lopp redan första halvåret som 3-åringar. Tre tävlade till de blev 15 år, sedan slutade övriga vid 14 år, 13 år, 12 år och 11 år. Tillsammans gjorde dessa sju kallblod 1.151 starter...

Dags för lite filmklipp. Tre teman: Humor - Häftigt - Inspiration

Nyårsdagen är synonymt med "backhoppning på TV" för väldigt många. Här ett klipp om backhoppning.



Mythbusters är ett intressant program på Discovery. Vore intressant att släppa lös dem på travets myter. Hur stor skillnad har sulkyns vikt? Hur stor roll spelar kuskarnas vikt? Nåja, här testar de att skicka en släde med raketer i drygt 1000 km/h in i en bil. Kolla hur bilen bokstavligen blir till pulver!


Sista klippet ger förhoppningsvis inspiration inför 2010! Det handlar om den 17-årige autistiske Jason McElwain. Jason har inte fått plats i laget, men tagit på sig rollen som assisterande tränare. Inför säsongens sista hemmamatch får Jason byta om för att få sitta med på bänken med sina kamrater. När det återstår 4 minuter väljer coachen att låta Jason spela. Det blir såklart succé när han sätter sex (!) 3-poängare och en 2-poängare. Stämningen i baskethallen är galen! "Alla drömmer om att få en chans. Vad vi gör av möjligheten är vad som skapar historia."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar