måndag 23 augusti 2010

Helgens bravader

Det har varit mycket "live-trav" i helgen för undertecknad. En hel del intryck och här kommer ett sammandrag.

E3-finalen för ston gick till Tamla Celeber (e.Cantab Hall)! Vi skickar ett stort grattis till kretsen kring hästen. Stall Celeber hann till och med lämna ett avtryck i kommentatorsfältet inför finalen. (Det uppskattas!) Hon har därmed lyckats med bedriften att vinna både korta och långa E3 för ston. Starkt!

Tamla Celeber har ett ungt blod och föräldrar med fina unghästpretationer. Stamtavlan i blodbanken är "vit", vilket är lite ovanligt för en 100% amerikansk härstamning. Inavelskoefficienten är 11,506%. Hon såldes på Elitauktionen för 260.000 kr, vilket idag kan anses som ett jättefynd. Det bör vara ett gott avelsvärde i Tamla Celeber...

Hingstarnas E3 gick till Deuxieme Picsous (e.In Love with You)! Även här skickar vi såklart ett stort grattis till kretsen kring hästen. Här har Johan Lejon en framträdande roll som tränare, uppfödare och delägare! Häftigt!

Deuxieme Picsous har ett "normal ungt blod", men modern var faktiskt 15 år när han föddes. Detta är hennes tredje avkomma, så hon var inte alltför hårt uttnyttjad i rollen som moder. Modern Carmela Strömline (e.Delvin Kosmos) vann i debuten som 3-åring. Debuten skedde på Axevalla i augusti och segertiden skrevs till 22,1/2140m. Hennes första avkomma är Hotnight Crash (e.In Love with You) som har tjänat drygt 700.000 kr. Deuxieme Picsous har 19,27% franskt blod och 7,305% i inavelskoefficient.

In Love with You är en son till franske championhingsten Coktail Jet och Amour d'Auonu. Modern har har även lämnat Private Love, samt Guilty of Love som i sin tur är mor till bl.a. Love You. Största meriten för ILwY är en andraplats i Criterium des 3ans. Han är som bekant även far till Prix d'Ameriquevinnaren Oyonnax.

Vår uppfödning Youpie (e.Jobie Tempest) som var målet med resan blev oplacerad i V75-finalen. Han hade varit förkyld veckan efter segern på Solvalla och han var nog fortfarande nedsatt av detta. Han var inte alls lika bra som han skämt bort oss med att vara. Det syntes tidigt att allt inte stod rätt till.

Igår var det "lunchtrav" på Umåker, så det var snabba ryck hem från Örebro. Äntligen, så testades en av mina idéer som jag puffade för 6-7 år sedan. Kombinera loppis med en travdag. Trots att det var regn i luften, så var parkeringen nästan full både på drive-in och "uteparkeringen". Det var nästan så man trodde att man missat att det skulle vara V75. Mycket folk på plats och säkerligen många nya besökare. Det var så typiskt att det skulle vara regn just denna dag, annars hade succén varit fulländad. Hoppas att de gör fler försök!

Tre motförslag har lämnats in till valberedningens förslag på styrelse i ST. Dock ingen av dessa är heller födda på 70- eller 80-talet. Utan att känna dem alltför ingående, så har jag fått bra intryck av alla tre. (De tre är Anders Jonsson, Göran Löfgren och Carl-Erik Sandström.)
Läs om motförslagen här!

På asvt.se står finns det två artiklar från förra veckans Uppfödarmöte på Solvalla.
- Solvalla vill köra EM för ston
Intressant tanke och det skulle stärka den nya stora travdagen som Solvalla håller på att bygga upp.
- Avelsvärderingen i fokus på uppfödarmöte
Ett ämne som alltid skapar diskussioner...

Det är alltid roligt när inläggen får kommentarer. För att ni inte ska missa att läsa "mathias" kommentarer om Muscles Wiking BR, så kommer här en direktlänk till dessa.
Till kommentarerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar