måndag 9 augusti 2010

Youpie och amerikaner

Börjar ödmjukt med att hylla Youpie! Vilken kille han är! Fortsätter ödmjukt att citera mig själv från förra inlägget:
"Riktigt nedrankad av tipstidningarna. Mina (kanske något färgade) ögon tycker att han borde tillhöra de som kan vinna loppet."
Så rätt det blev! Jag spelar sällan eller aldrig på hästar som jag har intressen i, men kunde inte låta bli när han var så nerrankad överallt. För första gången i karriären kändes han spelvärd. Spelade DD, Tvilling och VP och fick fina odds. Inga stora summor, men utdelningen blev god.

Vi var på Norrbottensturné i helgen. Första stoppet blev i Piteå där vi hälsade på goda vänner och Jennys släkt. Bodde på Pite-Havsbad och våra vattendjur fick plaska av sig. Det är fint på havsbadet men jag delar ändå ut tre minus.
- Internet kostade 100 kr/dag!
- Ville man se på andra kanaler än 1-5, så kostade det 45 kr/dag! Barnkanalen tillhör inte 1-5, om man säger så...
- Den delen av hotellet som vi bodde på kändes lite sliten, var lyhört och absolut "inget extra" på någonting.

Sedan åkte vi vidare till Överkalix på lördagen och firade min farmor som fyllde 90 år. Gumman är fortfarande pigg och klar i huvudet. Härligt! Youpies lopp "lyckades" sammanfalla med släktmiddagen och vi fick diskret smita i väg för att se loppet på en dålig uppkoppling på hotellrummet. 600 kvar frös bilden och det blev alldeles tyst i nästan en minut...då hör vi "nummer 11" och det blir tyst igen. Sedan gick det upp för oss att han hade vunnit! Häftigt!

Det blev dock ingen koll på travet från Meadowlands för min del. Den hackiga sändningen bidrog såklart, men samtidigt fanns det anledning att umgås med släkten när man ändå var på plats. Jag har alltså inte sett loppen därifrån ännu och ber att få återkomma med lite snack om vinnarna och loppen imorgon.

Det blev lite kommentarer om amerikansk travsport under mitt inlägg i fredags. Jättekul med kommentarer! (Ska återkomma till kommentarer senare) Ja, vad tycker jag egentligen om amerikansk travsport?

Det är väl egentligen 1-2 ggr/år som jag intresserar mig för amerikansk travsport. Det är "Hambletonian week" och ibland även "Kentucky Futurity-veckan". Dessa veckor körs de viktigaste unghästloppen och det är från dessa lopp som kommande avelshingstar sållas fram.

Det är klart att amerikansk travsport är skakad för dagen. Meadowlands är i kris. USTA bör ta tag i och rensa bland medicineringsreglerna. Drivningsreglerna bör också ses över, oavsett hur illa det är ser det INTE bra ut. Det finns en hel del att göra och det är svårt att konkurrera med casinon och spelmaskiner.

Loppen för mig och alla andra som inte sett loppen...eller de som vill se dem igen!
- Hambletonian Stakes (Muscle Massive)
- Hambletonian Oaks (Bar Slide)
- Peter Haughton Memorial (The Lindy Reserve)
- Merrie Annabelle (Thatsnotmyname)
- Nat Ray Trot (Slave Dream)

Kollade upp Slave Dream i Blodbanken... Lite intressant! Hans far är i Sverige uppstallade Pearsall Hanover som bl.a. lämnat Conny Nobell. Morfar är franske Cezio Josselyn. Mormor är franska toppstoet Slave som lämnat bl.a. Dance Marathon och ytterligare fyra eller fem miljonärer.

Tillbaka imorgon med lite snack kring Hambletonian Day!

2 kommentarer: