torsdag 16 december 2010

E3 - en motorväg åt rätt håll

Det kom ett mycket glädjande besked igår i en pressrelease från E3 - Sveriges Största 3-åringsserie. Det har valt att höja prispengarna för stonklassen till samma nivå som den öppna klassen. En ytterligare positiv effekt av detta är att stofinalen kommer att bli en Grupp 1-löpning. Det är också glädjande att det är "extra 10%" i uppfödarpremier i E3-finalerna.

Vi inom ASVT har ökade prispengar för unga ston som en av de frågor som vi har högst på vår agenda och det gör naturligtvis gott i själen att läsa pressreleasen från E3. Nu hoppas och drömmer vi om att fler storloppsarrangörer ska fortsätta jobba med denna "jämställdhetsfråga".

Breeders' Crown har alltid haft samma prispengar för hingstar och ston. Åby har numera samma pengar att köra om i "Pokalloppen". Tänk om vi får se samma sak i "Kriterie/Oaks", "Sprintermästaren/Stosprintern", o.s.v.

Intresset för franska avelshingstar är nog större än någonsin i Sverige för dagen. Etalon-Trotteur har uppdaterat sin hingstkatalog som ligger på nätet inför 2011. Tyvärr tycker jag att webb-versionen blev sämre (svårare att navigera), men att den tryckta versionen blev bättre. Hur som helst, informationen finns på nätet i alla fall.
Besök, http://etalon-trotteur.com/indexGuide.php om du vill bläddra i webb-versionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar