fredag 16 juli 2010

Offline och Solänget

Först...en smärre katastrof igår! Vaknade och skulle börja jobba...INGET INTERNET. Började felsöka. Startade om modem och router två gånger. Startade om datorn...fortfarande inget internet. Till slut var det dags att försöka ringa lite kundtjänster...tur att det finns mobiltelefoner, eftersom vi har IP-telefoni. Inte helt lätt att söka fram telefonnummer via hitta.se, om man inte kommer ut på nätet heller. Till slut fick jag besked om att Bredband2:s kunder norr om Sundsvall var utan uppkoppling...

Mycket illa vald dag att vara utan telefon och internet, eftersom jag hade lovat att ringa kusk- och tränarintervjuer inför V75 på Årjäng. Fick ringa med mobiltelefon och skaffa mobilt bredband, så löste det sig ändå. När jag tänker efter...så är det flesta dagarna "illa valda" att vara utan internet. En otrolig lättnad när uppkopplingen kom åter igårkväll!

Där blev det ingen blogg igår heller... I onsdags var det Solänget för min del. Kanonväder och jag kunde njuta av sporten från de bästa platserna. Stod på taket i solen och hade full koll på läget. Marshland vann Silverörnen och Fakse tog hem Säterbests Minne. Största prischecken lade Erik Lindegren beslag på med fina stoet Belinda Sign när han vann Diamantstoets final. Skaplig avslutning i spåren!

Erik Lindegren var som sagt en av vinnarna i onsdags. Roligt att fler lite mindre tränare fick sola sig i segerglansen. Clas Jonsson och Lars-Göran Söderberg vinner väl inte på V64 "varje vecka" heller. Störst jubel fick såklart hemmaekipaget Simb Robitaille och Susanne H Osterling. Jättekul för Susanne och för tränar/ägarparet Patrik och Sarah Gidlund! Roliga lopp och en skön kontrast till sömnpillren som ofta utspelar sig på Solvalla-onsdagarna.

Kuriosa från lunchtravet, vecka 28. Måndag, vann Umåker-amatören Sören Rehnmark ett uttagningslopp till Amatör-SM på Lyckseletravet med sin Quicksilver Scandi. Dagen efter vinner Camilla Hanell med pappa Sölve Bäck-tränade Yang Scoop. Båda lunchtravsvinnare, men åldersskillnaden dem emellan: 53 år! (Sören 68 år och Camilla 15 år.) Borde vara nått slags rekord?

Nästa vecka är det "Stochampionatshelgen". Jag kan redan nu utlova att det kommer att fokuseras på detta i nästa veckas bloggande. Inför auktionen och en analys av deltagarna i Stochampionatet. Redan imorgon (blev för långt att skriva om idag) ett inlägg angående drivningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar