lördag 4 december 2010

Kommentarer

Henrik Renström har en kommentar som inte blivit kommenterad. Den finns i sin helhet här!
1995 till 2005 har hästar i A-träning ökat med 5% (Framtidens travsport). Samtidigt minskar häst i B-träning med -11%. Jag har inte svårt att se var hästägarna minskar.
Jag upplever, utan statistiskt material tillgängligt att det minskat ganska kraftigt antalet hästar i träning från 2005 till 2010. Framförallt har det blivit färre B-tränare, precis som du skriver. Orsakerna till detta är nog flera och jag tänker inte spekulera vidare i detta, utan det kan nog var och en räkna ut. Jag hävdar att varje B-tränare är en viktig ambassadör för sporten och de har en viktig roll i en naturlig marknadsföring av travet som folksport och som publikdragare till banorna.
Vad fyller tränarpremier för funktion?
Ingen aning... Känns som ett märkligt "bidrag" om du frågar mig.
STC kanske skulle stimulera häst i B-träning?
Ja, varför inte? Samma premier i premieloppen, tror jag vore en bra början som inte skulle kosta så mycket kronor. Däremot en snygg markering att likställa prestationerna.

Fick även en kommentar igår från "Anonym" som skriver följande.
Vilken fjant du är som alltid måste gnälla på något, är det inte bakvarv på Åmål, så är det någon tidning som har skrivit något ordfel, eller nåt annat. Du som ASVT-bloggare borde vara positiv o uppmuntrande i stället för att gnälla på småskit.
Jag kan delvis hålla med dig. Jag tar till mig dina synpunkter och försöker bättra mig. Att gnälla finns det säkert andra som gör ändå.

Får försöka lätta upp stämningen med en kavalkad med ordvitsar från Henrik Dorsins karaktär "Kålle Hising". Läste dock att Erik Adielsson "twittrade" om att han ogillar ordvitsar.
http://www.youtube.com/watch?v=XOCMQ6o80bk

1 kommentar:

  1. Jag förstår inte varför ST försöker minska antalet B-tränare. Varför ska de diskrimineras ? Varför ska det vara en uppdelning mellan A och B överhuvudtaget. Jämför "vanliga" företagare, när man fått F-skattsedeln är det bara att köra och man konkurrerar på lika villkor. Inom travet är det en utvald grupp (A-tränare) som ska gynnas på bekostnad av de andra. Mycket märkligt tycker jag. Det finns ett antal saker men det jag stör mig mest på är följande:

    Premieloppspengarna är mindre för B-tränare.
    B-tränare får ha max 5 hästar.
    Ska man lämna sin häst till en B-tränare måste man skriva över hästen på tränaren.

    Jag har även synpunkter på själva licenstagningsförfarandet men det kan jag ta en annan gång.

    /Anders

    SvaraRadera