torsdag 13 oktober 2011

400...Solvalla

Då var det inlägg nr 400... :-)

Kollade på V64-loppen från Solvalla igår. Vilka fina prestationer! Riktigt kul att se så fina vinnare.

- Oracle (e. Ganymede) speedade ner motståndarna i 1140m-loppet. Det är lätt att anta att denna "lopptyp" oftast vinns från ledningen. Nu är det statistiska underlaget ganska litet, men av de tolv lopp som finns i den statistik som jag har tillgång till har endast fyra vunnits av spetshästen.
- Nostromo (e. Muscles Yankee) skeppades över från Finland och hade ett gott rykte med sig i bagaget. Ett rykte som han visade vara välgrundat. Tuomas Korvenoja har här ytterligare en potentiell stjärnhäst för de stora loppen. En mycket fin 2-åring!
- Saston (e. Kesaco Phedo) är ruggigt fin för dagen. En mycket gott intryck när han segrade i "Fyra kilometer". Harper Hanovers Lopp, 2012?
- Herbie Sisu (e. Here Comes Herbie) har härdats i tuffa gäng, men fick nu utdelning när han segrade från ledningen.
- Vector du Ling (e. Banker Hall) lovordades i början av sin karriär, men sedan har det varit en krokig och skadedrabbad väg för den nu 7-årige valacken. Därför var det riktigt kul att se honom i så fin författning när han segrade igår kväll. Modern heter förresten Volita du Ling (e. Super Arnie).
- Pay Attention (e. Viking Kronos) satt fast med rubbet i Oaksfinalen senast, men nu såg Örjan Kihlström till att reglera motståndet från dödens. En snygg prestation! Lite kuriosa, så var modern Dedicated (e. Smokin Yankee) miljonärska, liksom hennes mormor Kind Attention (e. Zoot Suit). Idel ädel Menhammar-blod på mödernet alltså och en hel del Elithingstar i blodet som är/varit uppstallade på stuteriet.

Nämner också prestationerna av de "två-benta" profilerna: (hela kvällen)
Kusk: Örjan Kihlström - fyra segrar.
Tränare: Timo Nurmos & Stefan Melander - tre segrar vardera.

1 kommentar:

  1. Till Jonas!

    Du följer inte travet speciellt mycket får jag en känsla av?

    Börja med att analysera alla årgångslopp samt grupp 1 löpningar under 2011 så får vi ta och resonera vidare efter det.

    Jag kommer aldrig ta ifrån Kadett C.D hans prestation den var fantastisk och välförtjänt! Men vi ska ha i åtanke att timoko satsar på PDA i år och detta var hans andra start på 4,5 månad även dem andra franska hästarna matchas i gång nu för att va på top om 2-3 månader.

    //Lasse

    SvaraRadera