onsdag 11 november 2009

Amerikanska köp

Fick precis besked att det är klart att den amerikanske hingsten SJ's Caviar kommer att stallas upp på Norrby Säteri under 2010. Mycket intressant att få hit en avelshingst av denna kaliber. Han har i Nordamerika redan lämnat sex världsrekordhållare och i Sverige har vi importerat två av hans söner (Mr Pine Chip och Mythical Lindy) till avel. Personligen gillar jag hans dotter Swept To Victory väldigt mycket... Kul att man får lämna lite "senaste nytt" här på bloggen!

Noterade i TravRonden att det var många svenskköp i Harrisburg. Väldigt många intressanta fölston på väg över Atlanten och det höjer kvalitén på den svenska stoparken ytterligare. Exempelvis kommer systrar till Super Arnie, Viking Kronos och Tom Ridge, samt ston som lämnat Celebrity Secret, Mr Pine Chip och elitloppsaktuelle världsrekordhållaren Lucky Jim att föda svenskfödda avkommor 2010! De är alla dräktiga med intressanta amerikanska hingstar. Total köptes 28 dräktiga fölston av svenska köpare i Harrisburg. Noterar att våra finska grannar köpte nästan lika många.

Det är alltid kul att få kommentarer. Fick ett tips under senaste inlägget av Ulf Lindström. Han tipsar om en 30min dokumentär på NRK om Kjell Håkonsen och Spiker (och Rex Rodney). Här finns klippet.

Omröstningen till höger pågår till torsdag 24:00. "Vad eller Vem är Sam Bourbon?" Svara, om du inget redan gjort det.

Det blir återigen en intressant Internetauktion på asvt.se den 24 november! En av Sveriges startsnabbaste hästar, 5-årige Ryan Trot (e.Ganymede) går under den virtuella klubban. Nytt internetauktionsrekord att vänta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar