fredag 20 november 2009

Scipion du Goutier

Som vanligt diskuterar vi alltid ett stort antal potentiella avelshingstar här hemma... Nu har vi fått korn på en annan mycket intressant fransman. Det handlar om Scipion du Goutier (e.Goetmals Wood). Han är en bror till svenskägda (Stall Blågul) läckerbiten Quissi du Goutier. En 3-årig fransk montéstjärna. Näst senast vann han Gr.1-löpningen Prix des Elites, på 11,9/2175m volt. Senast var han på väg mot en överlägsen seger när han galopperade i början av upploppet. Kändes som skyggade till för något? Det verkar i alla fall vara en riktigt grym pålle!

Frågorna är bl.a. hur hans psyke är. Hur ser han ut exteriört? Han har en läcker, men lite udda framaktion. Sedan undrar jag också varför han bara startar i monté. Frågan är också om han kommer att vara tillgänglig i Sverige 2010... Tyvärr finns inte "världsrekordloppet" på YouTube ännu. Det går att se på www.equidiavideo.fr, men det är lite krånglig registrering och det krävs kortbetalning. Förhållandevis billigt, t.ex. 65 lopp för 10 euro.

Läs mer om Scipion du Goutier på denna danska blogg, Frit Trav av Karsten Bønsdorf.

**

Worldwide satt fast i rygg på ledaren som femma i onsdags. Som hästägare är jag jättenöjd med den prestationen. Det kommer alltid fler lopp.

**

Fredag och är du filmsugen i helgen, så kan jag rekommendera Johan Falk-filmerna som kommit. Jag har sett de tre första och de är i min smak. Inga problem att hålla sig vaken...hade faktiskt mardrömmar för första gången på många år efter de två första filmerna.

**

Avslutar med ett visdomsord: "Det viktigaste är inte vad du ÄR, utan vad du GÖR!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar