onsdag 4 november 2009

World Wide Winner

Worldwide vann i måndags! Jag fick sitta hemma, men det gick ju bra ändå. Han hade sprintat till ledningen och vunnit på bra sätt. Nu kommer vintern och det är hans årstid. Bra fäste och kallt i luften, då trivs han allra bäst.

Tänkte ägna detta inlägg till honom. Det var ett spontanköp som gjorde att vi kom över honom faktiskt. Vi hade samma dag gjort klart med försäljningen av Youpie. Sedan tidigare hade vi gjort en deal med Youpies mamma, så att nu skulle vi vara hästfria. Med två små grabbar i familjen fanns egentligen inget utrymme för en travhäst. Våra vänner var dock på jakt efter en starthäst. Vi fick höra av Krister Söderholm att det fanns en intressant häst hos Jim Frick som var till salu. Osett, så blev det affär. Vi tyckte det kändes så spännande att vi ville vara med på en del. Så blev det, halva var... När han kom upp till oss fick han smeknamnet "Fricken".

Som den stamnörd som man är så kändes det lite udda med Chief Litigator (e.Mystic Park) som far. Han är en halvbror till betydligt mer kände Garland Lobell. Mödernet hos "Fricken" går långt tillbaka på samma gren som självaste Viking Kronos, så han är inte helt stamlös...

Exteriört så anmärker alla på hans framställ. Kanske inte så konstigt? Han har annars rätt tilltalande exteriör om man bortser från hans lite för långa rygg.

Viktor när han var 2 år och ledde ut "Fricken" själv ur boxen.

Som individ är han den underbaraste man kan tänka sig. Supertrevlig att pyssla med i stallet och är fantastiskt snäll med våra små söner. Han är jättefin att köra. Pullar aldrig. Det är inga problem att sparra kompisarnas 2-årings nordis Pegg Moa i 50-tempo. När han sparrar deras Nordglöd är han som en alligator och småhugger mot honom.

Ifjol blev grabbarna lite bortskämda och började gnälla när "Fricken" inte vann varenda gång. (Han vann sex lopp ifjol!) Nu har de lärt sig att det är bra att vara 3a eller 4a också. Då brukar de säga "Bra Fricken tjänade pengar till sin egen stallhyra". De vet också att Fricken är vår bästa kompis oavsett vad han presterar.

Allt har väl inte gått på räls med honom. Vi har haft en del gråa hår med hans balansering och träning, men nu tror vi att det stämmer rätt bra. Så istället för att bli hästlösa några år fick vi tag på en underbar kamrat som faktiskt också redovisar ekonomiskt fina resultat. Vilken lycka och livskvalité!

"Fricken" har faktiskt nyligen gjort ett fotoalbum, KOLLA HÄR!

Vill ni se hur han rör sig med sina ben, så har vi filmer på det. Både i realtid och i "slowmo", både på rakbanan och i kurva. KOLLA HÄR!

**

Det kommer ett nytt inlägg redan imorgon. Lite mer uppfödartema då! Vi ses väl då igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar