fredag 13 november 2009

Sam Bourbon

Då var min lilla undersökning avklarad. Rätt svar: Sam Bourbon är, en avelshingst som är fulltecknad i Sverige 2010. Vilket 66% också hade svarat och 34% visste inte svaret.

Det jag ville se med denna ovetenskapliga undersökning var hur stor roll olika sociala medier spelar roll på Internet. Hingsten är inte speciellt marknadsförd i Sverige och jag misstänker att många inte ens känner till den franske hingsten. Han har blivit väl omtalad på ett internetforum och förmodligen har de flesta av bokningarna kommit från besökare av detta forum. Ganska intressant och det hade inte kunnat ske för 10 år sedan.

Sam Bourbon är en son till franske topphingsten Goetmals Wood (e.And Arifant) och supermorsan Etta Extra (e.Florestan). Etta Extra är mor till bl.a. Mara Bourbon (e.And Arifant) som tjänade 1,6 miljoner EUR och Qualita Bourbon (e.Love You) som tjänade 1,4 miljoner EUR. Treårige Sam Bourbon har tjänat drygt 200.000 EUR och har rekordet 11,7am. Han har inte vunnit lopp i år, men har placerat sig bra i såväl Gr.1-lopp som Gr.2-lopp.

20 ston kommer i Sverige att få chansen till Sam Bourbon via fryst sperma 2010. Vi har anmält intresse, men vet inte om vi tillhör de som får plats ännu.

Till forumet

**

Sedan vill jag lyfta upp det "Öppna brev" som ASVT skickat ut till samtliga travbanor. Vi uppfödare skulle verkligen uppskatta att få travprogram och fribiljetter när våra uppfödningar ska tävla. (Tack till de banor som redan förstått detta!) Jag kan bara gå till mig själv och man blir verkligen glad när det ligger ett program i brevlåda. I våras gjorde vi till och med en spontanresa till Örebro (75 mil enkel väg!) när vi fick inbjudan till Breeders' Crown när vår uppfödning Youpie skulle starta. Vi erbjöds "en enklare förtäring". För respengarna hade kunnat äta på gourmetrestaurang en hel vecka, men upplevelsen på Örebrotravet var starkare.

Hem hade vi 75 enkla mil...upprymda av segern. Han vann såklart! : )

Det "Öppna brevet".

**

Ni vidskepliga får ta det lugnt idag, fredagen den 13:onde.
Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Du har verkligen koll på läget! S.J´s Caviar och Sam Bourbon, det gäller nog att hålla koll på din blogg så att man inte missar de senaste nyheterna...
    Angående program till uppfödare kan jag bara hålla med vi är ju ganska lätta att muntra upp ;-)

    SvaraRadera