torsdag 24 februari 2011

Avelsvärderingen 24/2

Er bloggare har legat däckad i en förkylning i dagarna två. Nu är jag på bättringsvägen, även om det inte är toppform. Det är nog 2-3 år sedan jag var sjuk, så man får ta detta. Framförallt, så är det rätt bra prognos på denna sjukdom.

Resultatet från avelsvärderingens första dag på Axevalla.

Caramba Hall - 66p, medel
Lovely Lidob - 56p, medel
Bowling Inferno - 56p, medel
So Perfect - 56p, medel
Anderberg - 56p, medel

Quito Gold - 55p, lågt
Oeillet Rouge - 52p, lågt
Garantido - 52p, lågt
Impressive Lavec - 51p, lågt
Syrinxian - 44p, lågt

Northwood - 39p, mycket lågt
Whatwouldtheysay - 38p, mycket lågt

4 kommentarer:

  1. Jaha - enligt de gamla reglerna skulle ingen blivit godkänd för avel.... hmmmm.

    SvaraRadera
  2. Massa tjat om dem gamla reglerna nu har vi nya regler och då får vi acceptera. Det är ju som sagt fritt val att välja Själv! ingen tvingar någon att ta en hingst som inte skulle bli godkänd enl. det "gamla" systemet!

    SvaraRadera
  3. Visst är det fritt att välja men jag ser i alla fall faror att Sverige kommer att tappa sin avelskraft ur ett internationellt perspektiv om större och större andel ston kommer att gå till hingstar som tidigare inte hade fått betäckningstillstånd.

    Det hade varit enkelt att förklara om det handlat om att dessa hingstar var så mycket billigare, men så är ju ofta heller inte fallet. Tvärtom finns det redan dokumenterat bra (om än inte Elit) hingstar som ligger väsentligt lägre i pris.

    SvaraRadera
  4. Har lite svårt att köpa poängsättningen i vissa fall. Visst måste väl tex. Caramba hall och Euro staro crown kännas hetare än tex. Scarlets aino?

    Whatwouldtheysaid 38? har de sett hästen överhuvudtaget?

    SvaraRadera