tisdag 15 februari 2011

Stämma, motion, jour och artikel

Jag ska passa på att puffa för ASVT:s Årsstämma med efterföljande Uppfödargala. Årstämman är lördagen den 5 mars och börjar kl. 12.00 I år hålls den på Scandic Infra City i Upplands-Väsby, alltså samma hotell som auktionerna.

Intressant i år är att ASVT bjudit in både Remy Nilson (ATG) och Hans Ljungkvist (Svensk Travsport). De ska hålla föredrag och de kommer säkert att få en del frågor att besvara också. Alla som fyllt i "Uppfödarenkäten" som skickades ut till medlemmarna har haft möjlighet att där ställa sina frågor till dessa herrar. Anders Järnerot och Björn Damm har gjort ett stort researcharbete bland verksamma ston och hingstar som kommer att redovisas.

På kvällen blir det trivsam galamiddag och med prisutdelningar och underhållning.

OBS! På fredag (18/2) är sista dagen för att boka in sig på lunchen och för att få hotellrum till rabatterat pris. Skynda att anmäla dig, om du inte redan gjort det.
Läs mer om stämman här!

Det har inlämnats en motion till Årsstämman och den berör ett ämne som faktiskt tagits upp på bloggen tidigare. Den handlar om att stoägarna efterlyser en redovisning av de olika seminstationernas och hingstarna dräktighetssiffror. En slags "varudeklaration". Det finns motsvarande på halvblodssidan (www.sprangrulla.se) och nu önskar "motionärerna" detsamma bland varmbloden.
Till motionen

Jag puffar också för att "Föl- och ammajouren" har öppnat telefonlinjen för året. Det är en fantastiskt jobb som Henrik Hult, år efter år efter år..., lägger ner på detta. Hedervärt! Lägg in detta telefonnummer i adressboken.

073-314 13 16

Läs mer om "Föl- och ammajouren".

Undertecknad fick idag en artikel publicerad i Travronden. En liten otydlighet ska jag förtydliga här. De olika hingstarna betäckte 4912 ston (12 ston gick till hingstar som gör att avkommorna hamnar i stambokens del II.), men totalt användes 4700 ston i avel. 212 ston hade två hingstar som de använde under säsongen. Jag räknade med de 4912 tjänsterna som hingstarna utförde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar