söndag 26 september 2010

Kriterieauktionen 30/9 (torsdag)

Kriterieauktionen Torsdagen den 30 september.

Antal hästar vars båda föräldrar har ett BLUP-tal: 65 st av 174 st = 37,4%
Medel (förväntat) BLUP-tal för dessa hästar: 116,25

Antal mödrar som har ett BLUP-tal på minst 115: 16 st = 9,2%

Topplista "högsta BLUP": (Far+Mor)/2.

1) BLUP 122
13 My Champagne (hingst e.Credit Winner - Champagne Clipper)
138 Cezanne Boko (sto e.Varenne - Suzanne)
148 VästerboWallStreet (hingst e.Credit Winner - Temple Street)
168 M.T.Home Run (hingst e.Varenne - M.T.Alissa)

5) BLUP 121
105 Clarion Boko (hingst e.Credit Winner - Paola Boko)
106 Family Guy (hingst e.Credit Winner - Pastis)
159 Arctic Light (sto e.Viking Kronos - U.S.A.Hornline)

Topplista "högsta BLUP" för modern:

1) BLUP 120
168 M.T.Home Run (hingst e.Varenne - M.T.Alissa)
170 Vitamin M. (sto e.Egon Lavec - Alltid V.G.)

3) BLUP 119
93 Cuzco Boko (hingst e.Chocolatier - Namarra Boko)
159 Arctic Light (sto e.Viking Kronos - U.S.A.Hornline)

5) BLUP 118
115 Staro Get Real (sto e.Pine Chip - Real Diamond)
124 Safety First (sto e.Flirtin Man - Safety Match)
138 Cezanne Boko (sto e.Varenne - Suzanne)

(I ovanstånde statistik är alla som inte var strukna i den utgivna katalogen med.)

Äldst och yngst:

...häst
37 No Magic (8/2)
4 Staro Gigolo (5/8)

...mor
32 Rydens Jecana (u.Ecana Nibs, f.83)
94 Quick Freeze (u.Niagara Falls, f.06)

...mormor
121 Feedup (uu.Gretchen C., f.69)
35 Enjoy the Game (uu.Music of the Soul, f.99)

...3:e mor
113 French Queen (uuu.Excella f.53)
155 Tobbe Dreamcatcher (uuu.Playful Aunt f.93)

Kommentarer om ett antal hästar:
6 Mastrix W.G.
var ju även ute på Elitauktionen och jag nämnde honom då också. Jag gillar korsningen Love You-Super Arnie som givit miljonärska Vanessa du Ling, V75-vinnaren Chuck Liddell, samt lovande Ed You (fem segrar) och Ivory Lovely.

19 Electrifying har många intressanta poänger. Främst en mor (Dancing Cher) med fina unghästmeriter. Relativt snabba generationsintervall. En pappa (Dream Vacation) som inlett lovande i aveln. Korsat mot Super Arnie finns det risk för hetta, men kan den kontrolleras blir det en kanon!

22 Cameo Boko är enda avkomman efter Muscles Yankee i katalogen. En ostartad Garland Lobell-dotter som mor, men hon togs tidigt till avel. Mormor är Pine Chip-dottern Aviano som travade 10,9ak och tjänade drygt 6 miljoner! Det blir lite högre inavel (14,865%) än vad jag brukar eftersträva, men just Muscles Yankee har många avkommor som tävlat framgångsrik med hög inavel.

28 Beeboop Laday känns mycket spännande. Orlando Vici tycker jag har börjat riktigt lovande i Frankrike med hög startprocent och många vinnare. Jag tror han kommer att passa ännu bättre i Sverige med mer amerikanska ston. Här har vi en vackert stammad moder som dock är ostartad. Hon är efter Andover Hall, undan 10,9-travaren Astraea Hanover som är efter Valley Victory. Spännande korsning!

37 No Magic har den lyckade korsningen Viking KronosPine Chip-sto som givit bl.a. Going Kronos, Order by Fax, Lantern Kronos m.fl.

41 Jumping Jack Flash är en halvbror till Derbyfinalisten Sanity som jag gillar skarpt. Spännande med Dream Vacation som far.

52 Quippini är efter Varenne och hans mor Halle Luja är helsyster med självaste From Above och miljonären Eternal. Dessutom har hon gått 14,3am och tjänat nästan en halv miljon, samt har unghästmeriter.

94 Quick Freeze är den enda i katalogen efter Yankee Glide. Modern är en ostartad Conway Hall-dotter. Mormor Armbro Niagara travade 13,1 i ett Time Trail, men har i aveln bl.a. lämnat Falls for You som travat 09,8ak och blivit dollarmiljonärska...och hon är efter Yankee Glide! Bakstammen går heller inte av för hackor.

108 Staro Green River måste jag nämna. Främst för att hans bror Pleasant Winner var en personlig favorit. Modern Piglet har alltså lämnat FYRA (!) miljonärer. Supergill är fadern och han har tillverkat tre av Piglets fyra miljonärer, plus en "nästan miljonär".

115 Staro Get Real är en halvsyster till vårt fölsto Staro Yours Truly...

148 VästerboWallStreet har skapligt intressant stam och för dagen aktuell sådan. Vi kan jämföra den med Derbyvinnaren Joke Face. De har båda samma farfar och mormor!
(Se även 42 Rocky Lavec som har samma farfar och morfar som Joke Face, plus ett bevisat starkt möderne från mormor och nedåt.)

159 Arctic Light kanske blir auktionens dyraste? Med Viking Kronos på unghäststjärnan U.S.A.Hornline finns i alla fall förutsättningarna.

160 Time Machine är intressant som helbror till tiofaldiga miljonärskan Camilla Highness. Här finns också nära släktskap till Oaksfinalisten Aisle Stand.

168 M.T.Home Run är efter Varenne. Modern M.T.Alissa (14,1ak) kommer jag inte ihåg, men väl hennes helsyster Miss Muzzle som jag gillade. I mödernet finns även Super Photo Kosmos som jag gillar.

Det finns massor av godbitar under torsdagen och jag hade lätt kunnat skriva om dubbelt så många, men ger mig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar