fredag 7 januari 2011

Blodbanken och nya hingstar

Snart är "äntligen" helgerna över, så det blir normala veckor igen. Personligen innebär januari glädjande nog mycket jobb.

Nu är Blodbanken uppdaterad med alla siffror för 2010, samt med de nya BLUP-talen. Som alltid mycket intressant läsning. Jag återkommer senare med kommentarer.

Noterar att det fortsätter att importeras hingstar till Sverige. Strax före jul blev det klart att Text Me (e.Kadabra) ska komma till Sverige. Senaste dagarna har det även blivit klart med Turbo Sund (e.Viking Kronos) och Cassis (e.Cantab Hall).
  • Text Me låg 4:a i sin kull som 2-åring och 5:a som 3-åring, bland hingstarna på intjänade dollar. Hans mor och mormor har varit produktiva i aveln. Modern har förutom Text Me lämnat ytterligare två avkommor över $100,000. Mormor har lämnat fyra avkommor över $100,000, varav två tjänat över $200,000. Känns spännande med en Kadabra-son till Sverige.
  • Cassis skrev de i pressmeddelandet var "Nordamerikas bästa 3-åring 2010". Blev då tvungen att kolla...och hittade honom på 23:e plats och som 12:e hingst/valack. Tanken är att han även ska tävla i Sverige, vilket alltid är en risk för marknadsvärdet i aveln. Det blir i alla fall spännande att se vilken typ av hingst det är och vad han kommer att kosta.
  • Turbo Sund har ju fina meriter, men får väl främst bedömas på sina avkommor numera. Sonen Turbo Viking rankas som 16:e i sin kull med sina drygt 1,5 miljoner.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar