måndag 2 november 2009

Youpie och Worldwide

Helgen över och en ny vecka framför oss. Det verkar bli en intressant vecka som jag personligen ser framemot. Då kör vi!

Det gick väl "sådär" för Youpie i sin V75-start i lördags. Det var faktiskt första starten som han slutade oplacerad. Jag tycker det är rätt starkt att ta pengar i 21 raka starter från debuten. Vi är otroligt stolta över honom ändå!

Ikväll blir det annan spänning då vår Worldwide ska starta på Umåker. Jag var faktiskt med och körde sista jobbet. Kanske på ett lite annorlunda sätt. Min fru Jenny jobbade i Skellefteå under fredagen och kom hem sent. Hon släpper ogärna tömmarna till någon annan i jobben. Här är det numera kolsvart på kvällen... Vi gjorde så att hon körde Worldwide och jag med grabbarna i bilen körde bakom för att lysa upp. Fyra intervaller blev det och han såg fin ut bakifrån. Det är hans årstid som kommer. Hårda banor och kallt i luften. Det älskar han. Det är dock risk att jag kommer att missa se loppet, trots att det går bara drygt 2 km bort. Det är ingen saxbana och jag får vara hemma och ta ansvaret för barnen när Jenny selar ut. Får se om det dyker upp någon nödlösning innan kvällen?

Nu är "smekveckan" över och jag hoppar på lite hetare ämnen. (Observera att detta är mina och inte ASVT:s synpunkter.) Tyvärr verkar det som att det finns en del serviceorgan inom travet som missuppfattat sitt uppdrag. Jag har svårt att tro att det är sant att restaurangen på Solvalla agerar som de gjorde i onsdags när det var Breeders' Crown-semifinaler. De har "guldläge" att få gäster i restaurangen mellan 15-22. Då väljer de att strikt inte öppna förrän 17... Hmm...är gästerna där för restaurangen eller tvärtom? Det är väl en sak om man inte serverar mat före 17, men låt gästerna komma in sitta ner och beställa dryck åtminstone.

Samma missuppfattning anar jag även på andra matserveringar på travbanor som jag besök under de senaste åren. Exempel från i somras: Ugnsbränd falukorv med pulvermos för endast 99 kr. Hallå! Det borde väl gå att laga mat som är ätbar till ett "normalt" pris? Just bristen på god och prisvärd mat är enligt mig en av de stora (finns flera) orsakerna till att vi ser en publikminskning på travbanorna. Det kan väl inte vara så svårt?

Läste i TravRonden om att en uppfödare blivit nekad stallbacksbiljetter på Solvalla när det kördes BREEDERS' Crown för 2-åringar. Det må vara ett principbeslut, men jag tror travbanorna är illa ute om man börjar utesluta grupper som är intresserade av trav. Som uppfödare bör man självklart få fribiljetter hem i brevlådan till varje start, men om banorna vill spara på portot är det okej om man får efterfråga biljetterna. Men att neka...inte okej! Det verkar som sagt att någon har missuppfattat uppdraget.

Det är nog dags för en hel del att öppna ögonen och inse VEM som är beroende av VEM! Ibland känner jag att vissa banor faktiskt inte förtjänar att ha publik eller aktiva. Visst vore det skönt för de som jobbar på dessa banor att slippa publik och aktiva heller för den delen, men knappast så lönsamt...

Klipper in ett citat från "Idébok om service" av Teo och Fredrik Härén. (www.interesting.org)
"En fråga från en kund är egentligen en förtäckt problemformulering.
Och en problemformulering är inget annat än ett förslag till förbättring.
Företag borde därför använda frågor som kommer in till företaget som ett förslag på saker som borde rättas till."

Jag ska poängtera att det finns väldigt många bra banor som sköter sina uppdrag utmärkt. Vi försöker också att berätta det för de som förtjänar det.

Hoppas ni också får en trevlig vecka!

2 kommentarer:

  1. Ingen lycka på V-75 denna gång... Det är det som är det bästa med att "bara" vara uppfödare, man kan liksom bara luta sig tillbaka och vänta på nästa start. Stackars:-( tränare/ägare måste åka hem spotta i nävarna och ta nya tag, puh va jobbigt...

    SvaraRadera
  2. Grattis han vann ju!!!

    SvaraRadera