fredag 1 april 2011

Maharajah och Franska hingstar

Det blev två dagar "vabbande" från bloggen. Nu är jag åter igen. Jag har därför en del ämnen som blivit liggande och på måndag kommer lite kommentarer som jag fick per telefon som jag vill puffa för. Idag kommer det att handla om Maharajah och Franska hingstar.


Ska Maharajah ha ett "wild card" till Olympiatravet? Nej, inte om ni frågar mig. Jo, visst skulle jag gärna se honom i Olympiatravet som jag faktiskt ska se på plats för första gången. Det finns tydliga regler och dessa är inte påhittade ur tomma intet, utan för att skapa intresse till de uttagningslopp som körs inför Olympiatravet. Om Maharajah är värd ett "wild card" borde även Torvald Palema och Nu Pagadi vara värd ett "wild card". Då hade troligen gått miste om den duellen på Bergsåker till helgen. Skulle de få ett "wild card" borde även... och även... Ja, ni förstår. Då kan Åby lika gärna göra om Olympiatravet till ett inbjudningslopp istället och då faller hela konceptet.

En annan anledning till att Maharajah absolut inte ska ha ett "wild card", är att han istället förhoppningsvis kommer att starta ca 2 km från vår lägenhet två veckor senare i Guldbjörken på Umåker. Det är väl en anledning så god som någon?

Apropå Maharajah så har franska staten skrivit ett kontrakt med Travkompaniet och Menhammar Stuteri, om att han ska uppstallas på det statliga Haras Nationaux den första säsongen som han ska verka i avel. Fransmännen är beredda att öppna den franska stamboken tillfälligt under en säsong.
Avril Blagues på Haras Nationaux säger till TV-kanalen Equidia:
- Det är för att få in Viking Kronos-sonen i den franska travaren som vi vill försäkra oss om att stalla upp Maharajah. Dessutom finns Tibur i stamtavlan, vilket var en förutsättning för oss. Vi vill inte ha helamerikanska hingstar hit. De flesta helamerikaner har floppat i fransk avel och den missen gör vi inte om. Dessutom är vi imponerade över hans prestationer på Vincennes i framförallt Prix d'Amerique  och Prix de Paris. Vi är mycket nöjda!
Det är rätt häftigt och lite unikt. Inga siffror är aktuella, men det lär handla om äckligt många euro... Om han fungerar med fryst sperma, så kommer han att finnas tillgänglig även Sverige för exklusivt för aktieägarna i Travkompaniet till ett kraftigt reducerat pris. (Boka plats redan nu, om du är med i Travkompaniet! Eller köp aktier och boka...) Säsong två lär han som det ser ut i nuläget vara åter på Menhammar. 

Röd text = försök till aprilskämt...


Nu skulle jag egentligen ha presenterat lite fransk hingststatistik, men den kommer i ett separat inlägg. Det hade blivit en snygg övergång från Maharajah-nyheten. Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar