tisdag 3 maj 2011

Tarzan och Westergård

Jag ska erkänna att jag är barnsligt förtjust i Tarzans olika kupper. Framförallt den som han genomförde igår när han anmälde 19 ostartade 3-åringar till ett lopp stängt vid 798.000 kr på Eskilstuna.
http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=48472

Det blir lite patetiskt när Michael Wallin går ut i media och säger att detta är hans värsta arbetsdag på 19 år. Ändå säger han att han inte gjort något fel. So what? Då måste han haft 19 fantastiska år på sitt jobb och det är ju glädjande.

Bara för att få lite perspektiv... För sex år sedan dog Sundbyholmshästen och dubbelmiljonären Titan Ås på Sundbyholmstravet efter en bilprovstart på tävlingsdagen.

Det ena är lite bus och det andra en tragedi.

Jag har ett "anmälningsbus" som jag ska tipsa Tarzan om vid tillfälle. Vore intressant att se hur de ska tackla detta... :-)


Läste i TravRonden att "danske-norrmannen" Bo Westergaard satte upp sig på två banor samma dag, både på danska Skive och norska Klosterskogen. Han valde att köra på Skive och skickade Jeppe Juel till Klosterskogen. DNT stängde av Westergaard en vecka för detta tilltag med motiveringen "handlat respektlöst mot reglementet". Finns det möjlighet till dessa bestraffningar i Sverige? Den verkar i alla fall inte användas speciellt ofta. Borde den inte kunna användas i exempelvis dessa sammanhang?
Jag vill INTE hänga ut dessa tränare/kuskar som syndabockar, utan det sker frekvent i princip varje dag på alla banor. Det är bara så att ingen ansvarig tar tag i "problemet".

Här har exempelvis,
  • Petri Salmela satt upp Ulf Ohlsson (utan körlöfte) på sina fyra anmälda hästar som enda alternativ. Samtliga hästar kom med, vilket på förhand knappast kunde ha förvånat.
  • Ulf Ohlsson hade givit "körlöfte" på Svante Båths On the Wall och Stefan Arvidssons Lyckans di Centa. Han kör den senare.
  • Robert Bergh anmälde tre hästar till loppet med kuskvalet "Kör själv". Nu kom två hästar med och den tredje blev "första reserv".

1 kommentar:

  1. Hej Håkan
    Skitbra bus från Tarzan. Det bästa på år och dar.
    3 frågor man kan ställa sig i detta sammanhang är. 1)Oviljan att utöka med ett lopp. Cash kommer ju in via vinnar-,plats- och tvillingspel.
    2) Varför tar man bort spelet i detta lopp. är det för att dom som bestämmer måste visa sin makt. 3) Vad sänder det för signaler till dom som äger unghästarna och kanske får betala 150 tusen papp per år i träning. Detta bidrar ju inte till fler hästägare eller att fler vill hålla på med travet.
    Ha det så gött(från Värmland)

    SvaraRadera