måndag 2 maj 2011

Back in Blogg

Det blev en dryg veckas uppehåll från bloggen. Förra veckan var körig, så jag hade inte ens en tanke på att blogga.

På Umåker fick vi helgen se fin travsport. Vet inte riktigt vilken godbit som var godast. Vi tar dem i turordning.
- Alfas Domino (Rite On Line) imponerade i 3-åringsloppet. En enorm finish med "finnish"-driver.
- Mel Odin (Moe Odin) knallade en 24-tid full väg med voltstart. Bra ifjol, men häftig utveckling under vintern. Mot Sverigetoppen!
- Love Force (Love You) gästade oss från Norge. 4-åringa bara åkte ifrån skapligt motstånd från dödens på en 13-tid "auto-medel".
- Calvados Crane (Turbo Sund) imponerade vid sin spetsseger på V75.
- Maharajah (Viking Kronos) fick hela Umåker att hålla andan när han galopperade in i första sväng. Vann sedan lätt utan att behöva imponera.
- Hallsta Lotus (Järvsöfaks) visade att han var överlägsen, även mot hårt finskt motstånd.
- Bachelores Dream (Credit Winner) var GRYMT bra, även om hon inte fick vinna. Moralisk som tvåa, men heder åt vinnaren Dandie Palema (Credit Winner) som ordnade hemmajubel.
- Caballion (Kesaco Phedo) gjorde en fantastisk prestation i Berth Johansson Memorial. Spetsade och drog hårt...för att sedan lämna konkurrenterna.

Skapliga prestationer från hästar ur Super Bowls hingstlinje. Lägg till att Super Bowl är farmors far till Love You. Så hade alla ovan nämnda varmblod en anknytning till Super Bowl via sin far, utom Caballion som istället har Super Arnie (Super Bowl) som morfar.

Trots det kyliga men vackra vädret, så var det gott om folk på publikplats. Bra stämning! Lite synd att ATG skulle gå in och sabotera arrangemanget från att bli 100%-igt. "Sveriges bästa spelsajt" atg.se visade än en gång upp brister och Umåker tvingades skjuta på starten av V75-1 med 20 minuter. Tid som skulle köras i kapp för att hålla tidschemat i TV. Ett helt vansinnigt tidschema!

Det innebar att det blev knappt om tid för kuskarna att värma hästarna. Exempelvis värmdes betodde I Won't Dance samtidigt som det pågick provstarter till kallblodsloppet. När det var mindre än två minuter till start värmdes fortfarande I Won't Dance på banan. För mig är det oacceptabelt, men han hade fått tillåtelse från måldomaren. Däremot meddelades det inte i högtalarna, så frågan är hur många nya/ovana besökare som tyckte att "nian" såg fin ut i provstarten (bland kallbloden) och att 75 ggr pengarna på den skulle vara ett bra spel...

Det är tyvärr tydligt att TV-tider och omsättning är det som styr trav-Sverige. Jag är fullt medveten om att det är två viktiga hörnstenar för att få ekonomin att fungera, men samtidigt rimmar det dåligt med slogan "Hästen i centrum".

Dagens minus var invigningstalet av kommunalrådet. Långt, ointressant och upprepande. Kan vi inte få slippa sånt 2011?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar