torsdag 14 oktober 2010

Ett livstecken från Lexington

Här har vi det toppen! Skulle såklart kunna skriva en längre artikeln, men jag ska försöka hålla det kort.

Resan över gick riktigt bra. Inga problem med flyget över atlanten. Det var rätt rigorös säkerhetskontroll på Newark med många vakter. Planet var dock försenat ca en timme till Cincinatti. En litet flygplan på ca 1,70 i takhöjd och 1+2 stolar per rad. Sedan hade vi en dryg timme i bussen innan var var framme på hotellet.

Idag fick vi en guidad tur på The Red Mile av Björn Ljungek. Mycket intressant! Ännu mer intressant var det att lyssna på Jonas Czernysson som berättade om sin rörelse och amerikansk travsport. Det var otroligt avspänt på stallbacken. Inte alls samma stress som man kan uppleva på svenska stallbackar under en tävlingsdag.

Ikväll har vi varit på auktion i Fasing Tipton. Helt klart en upplevelse i sig! Jag noterade ett svenskköp, Culp Fiction (e.Chocolatier) som Robert Lindström ropade in till Stall T.P. för 85,000 USD.
Jag fotograferade fyra hästar innan auktionen och lyckades faktiskt hitta av "dagens dyraste travare" bland dessa.
86 Miss Paris är efter Kadabra och Pizza Dolce som gick 1.52,4 och tjänade 668,824 USD. Hon har även lämnat Bella Dolce som tjänat 730,384 USD. Hästen såldes för 210,000 USD.

På begäran av Lotta och Sara kommer även denna bild:
När de dricker "ful-vin" i plastmuggar på auktionen...

Till Sverige, nyhetsmässigt... Kan inte riktigt hänga med allt som händer och skrivs. Är dock grymt nöjd med att det är fritt internet på såväl hotellet, The Red Mile som på auktionsområdet.

ASVT sågar ST:s mål för prispengar till ston
http://travnet.se/www/public/webb/default.asp?infoID=52401&infoTyp=nyhet
Helt rätt att sikta på större förtjänstmöjligheter för ston! 33% är egentligen inget mål av värde. Det bör vara på minst 40% "alla åldrar" och 50% i åldrarna 2-6 år. Det är rejält pinsamt att se banorna från "min" region ligga på "fem i botten-listan" femma från slutet ligger (Boden) och tredje sist (Umåker) av banorna med året-runt-status. Fiaskot fullbordas av att se Skellefteå ligga delad sist bland säsongsbanorna tillsammans med Bollnäs.

Proppfrågorna är uttjatade i vår region. INGEN orkar längre bry sig och önska förbättringar. Konstruktiv kritik har framförts i omgångar. Jag är inte alls förvånad över siffrorna. Den gemensamma nämnaren mellan Boden, Skellefteå och Umåker är att de har samma propskrivare.

Kommentarer:
Ny hingst 2010 - The Best Madrik. Misstänker att han ska verka via fryst sperma, men det framgår inte av artikeln.

Stuteri Alfa - undrar varför jag åker till Lexington, eftersom det saknas franskt blod. Nejdå, det kommer ut sju Revenue-avkommor på auktionen. ;-)

Henke - gillade min intervju om "hästägaregänget" som jag intervjuade på umakershastagare.se Jag lägger ut länken igen och puffar för den igen. Till artikeln!

Nej, nu är det dags att sova. Imorgon blir det sightseeing i Lexington, samt ett besök på Stoner Creek. Sedan trav och middag på stans bästa steakhouse. Det gäller att vara utvilad då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar