måndag 21 juni 2010

Boden och Foppa

Bodentravet hade ingen lycka med vädergudarna i lördags. Det som hade kunnat bli en dundrande publiksuccé regnade bort. Uppenbarligen var det bra stämning och mycket folk på plats, trots det ihållande regnet.

Vi som följde tävlingarna via ATG Live fick på sedvanligt manér när Hans G Lindskog är i farten en övervällande presentation av Remy Nilson. Han var speciellt var influgen till Boden för att presentera en glad nyhet. -KLIPP- Värmningar med Anders Ekberg. Något nyfiken blev man... Skulle Boden bli storbana? Skulle de få ytterligare två V75-dagar nästa år? Vad...vad...vad? Fick på omvägar höra att:
  • ...han kunde meddela att Boden skulle få köra 40 tävlingsdagar 2012. Det är väl positivt i sig, men hur var det nu med alla parametrar? Skulle inte antalet tävlingsdagar baseras på resultat från föregående år? Vet Remy redan nu att 2011 kommer att bli positivt för Boden? Känns lite konstigt, men så klart kul för Boden och Norrland.
  • ...han kunde meddela att det blir en fortsättning för midnattstrav i samband med Bodens V75 även nästa år. Normalt brukar ATG/STC utvärdera och kvarnarna mala långsamt innan ett beslut fattas. Här var det verkligen pang på rödbetan!
  • ...han kunde också meddela att ATG skänker en halv miljon i bröllopspresent till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, men de går till Kronprinsessan Victorias Fond.
Hörde i förra veckan en intervju med Peter "Foppa" Forsberg på RIX Morronzoo. Det var Ola Lustig som försökte bli kompis med Peter och gjorde lite kontrollfrågor. De ramlade in på ämnet trav och då blev det lite "lustigt".

- Jag har svårt att titta på trav om jag inte äger eller inte spelat, om det inte är Gulddivisionen. Inte klass III, dom sämsta hästarna, som springer på 1.2...-1.30 ungefär. Lite lir eller så äga hästen själv, sade Peter Forsberg.

Ola Lustig som förresten är sambo med en tjej som jobbar med travmedia. Där fick ni lite uppslag på "skvaller".

Montémonstret från Frankrike, Scipion du Goutier (e.Goetmals Wood) vann nytt storlopp.
Fyra-åringen vann det "Franska montéderbyt" som har det skapliga namnet Prix du President de la Republique.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar