tisdag 22 juni 2010

Swamp och Wången Cup

Storuman i Västerbottens inland laddar för SM i "Swampsoccer". Fritt översatt till svenska blir det Träskfotboll. Även där kan man bli varnad och utvisad, men de har gått ännu längre och har ett tredje kort i domarens kortlek "djävligt rött kort", vilket delas ut till den som inte har roligt. Det har dock inte använts ännu.

Tills i år har "Umanborna" lagt till två nya grenar. Naturligtvis för att hylla hemmasonen och OS-Guldmedaljören i skidskytte Björn Ferry, så finns även "Swamp-biathlon" med på programmet. Med valfria skidor ska man åka fram i gyttjan och skjuta prick med paintballgevär. Den tredje grenen är "Swampjump". Det är en längdhoppsgren där man mäter längden till fingertopparna slutar i landningen. Detta för att uppmuntra "magplask" i gyttjan!

Vilken travbana i landet blir först att arrangera "Swamp-Trot"? Djupharva banan och vattna friskt...

På torsdag körs en avdelning i lärlingsserien Wången Cup på Dannero i samband med deras midnattstrav. Jag vet inte...men visst känns det lite "sådär" att se Roger N Olsson köra lärlingslopp? De senaste två åren har han kört drygt 550 lopp/år, vunnit 57 lopp/år, kört in drygt 3 Mkr/år. Han har varit proffs tidigare. Jag vet att det enligt reglerna är okej för honom att köra lärlingslopp nu, men visst hade det varit mer utvecklande för någon yngre profil att få chansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar