onsdag 24 november 2010

Hard Livin

Nej, det är inte min "hårda livsstil" som ska avhandlas idag. Läste i måndags om att Stall Zet köpt 3-årige amerikanske hingsten Hard Livin.
Läs mer här

Hingsten ska in i träning hos Daniel Redén, och det är träning och tävling som står i planeringen för Hard Livin. Som uppfödare, så är jag intresserad av att kolla vad hingsten har för möjligheter att bli avelshingst.

Det är en son till SJ's Caviar och det tycker jag är spännande. Modern heter Affinity (e.Victory Dream). Någon som kommer ihåg vilken svensk storloppsvinnare hon hade i somras? Tom Horpestad tränar och kör... Stosprintern... Spirit of the Day (e.Amigo Hall). Från samma syskonskara hittar vi Mats Sundins Photo Maxx (e.SJ's Photo) som gått 10,7 och tjänat 346.334 USD.

Mödernet går ner på Painty Raid och Exciting Speed, och har producerat en mängd fina hästar. Namndroppar lite, From Above, Super Nice, Bonefish, Giant Victory m.fl.

Hard Livin har satt rekordet 10,1ak som slagen och 11,5ak vid seger. Totalt har han tjänat 539.448 USD. Största segern som 3-åring togs i Pennsylvania Sire Stakes med ett första pris på knappt 26.000 USD. I sin senaste start var han tvåa i Matron Stakes bakom Kentucky Futurity-vinnaren Wishing Stone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar