torsdag 4 november 2010

Röriga tabeller och avkommeprövning

Hmm...jag inser att det inte är lyckat med tabeller i bloggen. Det har gått "sådär" den senaste dagarna. Det som såg bra ut på min skärm, såg ut som en trafikolycka på Jennys dator. Absolut något att förbättra.

Jag hade ambitionen att härstamningsanalysera finalfälten i Breeders' Crown, men har inte hunnit med detta. Får se om det blir imorgon, men troligen blir det inget. Får presentera vinnarna i efterhand istället.

Nu har ett antal hingstar blivit avkommeprövade. Här kommer bokstäverna.

ELIT
Credit Winner, Muscles Yankee och S.J.’s Photo.

A
Revenue

AB
Banker Hall

B
Gigant Neo och Igor Brick.

C
Com Hector, Dell Ridge Image, Egon Lavec, Gobernador, Rydens Sensation och S:t Göran.

Bordlagd
Goetmals Wood

Lite intressant att samtliga tre nyblivna ELIT-hingstar är listhingstar. Noterade förresten en grej vid senaste uppdateringen av blodbanken. I tabellen med hingstar som har minst 20 avk födda 2007 (3-åringar) sorterat på "prissumma", så var nio av de 16 främsta hingstarna listhingstar.

Fick en kommentar på förra inlägget av "Henrik".
Aldrig mer gynnsamt att äga häst?

Lätt att tro så eftersom hästarna blir färre.
Men sporten befinner sig i decline, alltså anpassar den kostnadssidan till intäkterna. Då det idag glappar får vi en minskande travsport. De saknas väl över hundra miljoner i prispengar för att vi ska ha en stabil omfattning på travsporten?

Gynnsamt att äga häst är det i en växande travsport där prispengarna ligger på en nivå över balanspunkten vilket driver mer pengar in i travporten.
Det är svårt med ironi i textform. Det jag syftade på med att "det aldrig varit mer gynnsamt att äga häst" var Remy Nilsons mindre lyckade uttalande efter Kriterieauktionen. Jag var alltså ironisk...

3 kommentarer:

  1. Ironi i text är ofta svårt...

    Intressant att Elithingstarna är listhingstar. Vet du varför Goetmals Wood är bordlagd?

    SvaraRadera
  2. "det aldrig varit mer gynnsamt att äga häst" Remy Nilson

    Ja, att det uttalandet inte fått mer uppmärksamhet är magiskt. Hur kan han få sitta kvar?

    SvaraRadera